Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Домашна туршия от камби

Домашна туршия от камби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна туршия от камби
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
"Още не сме намерили друга домашна туршия с камби, която да замести тази в сърцето ни!"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • чесън - 5 глави
  • магданоз - 3 връзки
  • За саламура
  • олио - 250 мл
  • оцет - 250 мл
  • захар - 250 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме камбите от семенниците и дръжките и ги печем във фурна.

Обелваме ги, след като изстинат.

Редим плътно в средно големи буркани, като редуваме с чесън и магданоз.

Сваряваме саламурата и я прецеждаме.

Заливаме чушките и стерилизираме туршията за 5 минути.

Домашната туршия от камби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: