Краставички в саламура

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
02/12/2015
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 988
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • корнишони - 5 кг
  • копър - 2 връзки + сухи цветове
  • дюлеви листа - по 10 бр. микс с вишневи листа
  • За саламура
  • вода - в зависимост от бурканите
  • сол - по 1 к.ч. на всеки литър вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме малки свежи краставички.

Измиваме ги добре и нареждаме в буркани, като помежду им слагаме копър, дюлеви и вишневи листа.

Възваряваме саламурата и ги заливаме след като изстине.

Претакаме всеки ден, след което прибираме на хладно.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристина Черникова
Класика!
0
0