Пържени камби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пържени камби1 / 2
03/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
"Перфектната туршия и пръв приятел на домашната ракия!"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • бахар - 10 - 15 зърна
  • дафинов лист - 5 - 7 бр.
  • олио - 200 мл
  • За саламура
  • вода - около 1 л
  • оцет - по равно с водата
  • сол - 1 к.ч. на 1 литър течност
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме камбите, отрязваме дръжките им и надупчваме около семето.

Сгорещяваме олио и запържваме камбите.

Нареждаме ги в буркани, като между тях слагаме зърна бахар и дафинов лист.

Заливаме с преварена саламура. Течността трябва да покрива камбите.

Най-отгоре заливаме с олиото останало от пърженето.

Завързваме с пергаментова хартия и държим на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: