Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена пъстърва с пикантни талиатели

Пържена пъстърва с пикантни талиатели

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържена пъстърва с пикантни талиатели
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пъстърва с талиатели - ето това е нещо, което всеки трябва да опита при първа възможност"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр. Филе
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • олио - 50 мл
  • талиатели - 1 пакет пикантни
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме пъстървата.

В плоска чиния разбъркваме царевичното брашно със солта и черния пипер.

Овалваме внимателно рибата, изтупваме я от излишното брашно и пържим в сгорещеното олио, като първо поставяме с кожата надолу. Пържим до златист загар.

В тенджера с вряща подсолена вода поставяме талиателите и варим за 10 мин. Водата е в съотношение 1 литър на 100 г талиатели.

Вадим талиателите, отцеждаме и прибавяме маслото, раздрусваме ги, за да се разпредели равномерно.

По желание поднасяме с лимон или лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
пъстървата е изключително вкусна бяла риба и не бива да й се убива вкуса с пържене. във фолио и във фурна с подправки опитайте.
13.05.2016 20:44