Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с топено сирене

Гъбена крем супа с топено сирене

ралицаралица
Новак
1980
Гъбена крем супа с топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И повечко топено сирене да сложите, няма да сгрешите - защото така супата ще стане само по-вкусна"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • вода - 1.5 литър
  • сметана - 100 мл.
  • топено сирене - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - или зехтин 50 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме моркова и лука в мазнината и прибавяме нарязаните гъби, след омекването на гъбите наливаме приготвената вода и добавяме нарязаният картоф.

След завирането на супата добавяме топеното сирене и сметаната. Подправяме на вкус.

Пасираме с пасатор и поднасяме с крутони или препечена филия с чесън, зехтин и риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ралица
ралица
Разбира се подправките са въпрос на вкус ,но само масло няма как да стане защото маслото изгаря бързо трябва да се смеси с друга мазнина.
04.12.2015 07:34
2
1
Покажи всички подкоментари
Mariane
Mariane
А може ли вместо чубрица да сложим копър и олиото да заменим с масло? Струва ми се, че така супата ще стане още по-вкусна.
03.12.2015 14:36