Начин на приготвяне
Първо, в малка тенджера поставяме почистените и нарязани на малки розички броколи. Бланшираме ги във вряла вода точно 5 минути. Изкарваме ги и директно ги поставяме в купа, пълна със студена вода. Купата оставяме на страна.
След това в загрят тиган запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, след което при тях прибавяме и гъбите, нарязани на филийки. Като се запържат и гъбите, прибавяме при тях нарязаното на хапки пилешко филе. Объркваме всичко заедно с няколко щипки сол и черен пипер. Оставяме да се позапържи.
Прибавяме течната сметана, една непълна чаена лъжичка къри и още една лъжичка куркума. Разбъркваме добре и оставяме за 5 минутки да поври със сметаната.
През това време включваме фурната на 180-200 градуса да загрява. Обелваме двата картофа и почистваме моркова. Взимаме една средно голяма или голяма тава, в нея изсипваме изцедените броколи, нарязаните на кубчета картофи и морков.
В тавата добавяме и продуктите, които се готвеха в тигана. Разбъркваме добре всичко, добавяме малко олио и слагаме да се пече за около 45-50 минути, докато добие златист вид.
Коментари