Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с ориз и мариновани гъби

Прясно зеле с ориз и мариновани гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Прясно зеле с ориз и мариновани гъби1 / 2
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • гъби - мариновани
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • доматено пюре
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва и се претрива със сол. Настъргва се 1 морков и се задушава заедно със зелето. Добавят се черният пипер, червеният пипер и чубрицата, налива се малко вода и се оставя, докато се посвари.

Добавя се оризът. Когато набъбне достатъчно, за да се сдъвква лесно, се прибавят гъбите (количеството е по избор, аз слагам около 300 грама).

Добавя се доматено пюре и шарена сол. Обелва се 1 домат (ако са малки, може и два) и се нарязва на кубчета. Добавя се в тенджерата и се оставя да се вари, докато стане готово.

* Ако ще се запича, оризът се вари малко по-малко и веднага след като се сложат доматите и се разбърка, всичко се изсипва в тава и се пече на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: