Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с праз и ориз

Прясно зеле с праз и ориз

Прясно зеле с праз и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за тези, които обичат постна храна!"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средна зелка прясно
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • праз - 1/2 бр.
  • домати - 1 ч.ч. консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • люти чушки
  • ориз - 5 с.л.
  • магданоз - 5 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от кочана и нарязва на ситно. Празът се обелва и нарязва на полумесеци.

Загрява се олио в тенджера и задушваме нарязания праз, добавя се прясното зеле, претрито с малко сол.

Пържим да намали обема си, сипват се нарязани домати без ципата, червен пипер, разбърква се и наливаме вода да покрие продуктите.

Щом заври, се прибавя измит оризът и черният пипер. Готви се на умерен огън до готовност на ориза.

Сервираме с люта чушка и пресен магданоз .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: