Начин на приготвяне
Първо си мариноваме пилешките бутчета в 4 с.л. олио, половин ч.ч. червено вино, сока на 1 лимон, 1 скилида чесън пресован и щипка черен пипер. Поставяме ги в хладилник за 1 час.
Нарязваме зелката на ситно, посоляваме, поръсваме с лимонена киселина и добре намачкваме с ръце. В нагрятото олио, запържваме вече маринованите бутчета заедно с лука и морковите.
Изсипваме останалата част от виното и оставяме така да ври за няколко минути, за да се изпари алкохолът. Отстраняваме пилешките бутчета от тенджерата в чиния и добавяме намачканото зеле, смлените домати, червения пипер и останалите подправки.
Доливаме чаша топла вода и оставяме да ври за 30 минути, като периодично разбъркваме. В тава, изсипваме зелето и нареждаме запържените бутчета отгоре като леко ги притискаме с пръст за да потънат в него.
Печем в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар.
Коментари