Двупластов портокалов японски десерт

04/12/2015
"За майстори и ценители - двупластово портокалово японско изкушение "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме млякото с яйцето. В тенджерка слагаме портокаловия сок, сметаната и захарта.

Разбъркваме ги на слаб огън (само да се затоплят, не да заврат), докато всичко се хомогенизира.

Добавя се млякото с яйцето и се бърка отново. След това котлонът се изключва котлонът и се добавя желатинът. Разбърква се, докато желатинът се разтопи напълно. Оставя се да се охлади.

Когато поизстине, се изсипва в чашки/купички/кутийки и се слага в хладилника, за да се стегне.

* Двата слоя се разделят, след като се сложи в чашките и се остави да изстива.

Важно: Двата слоя трябва да се ядат заедно. Само бялата част не е вкусна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:52
изглежда великолепно, а и съдържанието му определено ме грабна
0
0
Рая Андонова
Рая Андонова
07.12.2015 19:39
Бележка: Трябва да се обърне в чиния като крем карамел, за де се ядат двата слоя по-лесно заедно.
0
0