Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с доматен сос и фарфалини

Кюфтета с доматен сос и фарфалини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кюфтета с доматен сос и фарфалини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фарфалини - 500 г
  • сол - 1 щипка
  • за кюфтетата
  • телешка кайма - 250 г
  • свинска кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - 2 щипки
  • олио - 50 мл
  • за доматения сос
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 1/2 ч.ч. от кубчета
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Хлябът се накисва във вода и се отцежда. Магданозът се реже на ситно.

Каймата се смесва с хляба, лука, яйцето, магданоза, солта и се замесва. Правят се топчета и се пържат по 2-3 минути от всяка страна на среден огън. Похлупват се с капак и се оставят за още 3 минути.

Вадят се и се слагат в отделен съд, който се похлупва с капак. Доматите се настъргват, чесънът и магданозът се режат на ситно. В мазнината от пърженето на кюфтетата се пържат доматите 3 минути, добавя се доматеното пюре и чесънът и се похлупва с капак.

Задушава се 4 минути. Добавя се бульонът и след като сосът кипне, котлонът се намалява до минимум и се оставя да къкри 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и магданозът, сваля се от котлона и се разбърква. Фарфалините се сваряват в солена вода, отцеждат се и се сервират, като се поливат с доматения сос и отгоре се слагат кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: