Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфалини с кайма и есенни зеленчуци

Фарфалини с кайма и есенни зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Фарфалини с кайма и есенни зеленчуци
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Зеленчукова свежест лъха от тази ароматна порция Фарфалини с кайма и есенни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • фарфалини - 500 г или фарфале
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 1/2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зелен фасул - 1 ч.ч. предварително сварен
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • домати - 300 г
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • босилек - 1 шепа свежи листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена и една супена лъжица олио, сваряваме пастата до готовност според указанието на опаковката. Сварените фарфалини прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят, и оставяме за кратко да се изцедят.

Патладжана измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета, посоляваме обилно. След 15 - 20 минути изцеждаме горчивия му сок, като леко изстискваме с ръце.

Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олиото и запържваме за няколко минути.

Към него добавяме каймата и при непрекъснато бъркане пържим, докато каймата побелее и стане на трохи.

Добавяме настъргания на едро морков и нарязаната на дребно чушка. След няколко минути добавяме и патладжана, наситнения зелен фасул, наситнените тиквичка и печурки и накрая - обелените и настъргани на едро ренде домати.

Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане, след което намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти.

Поднасяме фарфалините полети със соса. Гарнираме с листенца пресен босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: