Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орекиете с рикота

Орекиете с рикота

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Орекиете с рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Не кълчете езика си с името на тази паста, просто пригответе и се насладете на великолепния вкус"

Необходими Продукти

  • орекиете - 400 г
  • рикота - 250 г
  • аспержи - 1 връзка
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се налива вода, добавя се солта и зехтинът. Добавя се пастата орекиете и се вари 10 минути.

От долната част на стъблата на аспержите се отрязват около 3 сантиметра.

Аспержите се измиват, нарязват се на четвъртинки и се пускат във водата при пастата. Варят се 3 минути. Отцеждат се.

Слагат се в голям съд, добавя се рикотата и всичко се готви на среден огън 3 минути при непрекъснато бъркане.

Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: