Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Калцоне с рикота и моцарела

Калцоне с рикота и моцарела

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Калцоне с рикота и моцарела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаете ли как изглежда щастие, обвито в тесто и опечено до готовност? Точно като това калцоне"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол
  • За пълнежа
  • рикота - 400 г
  • моцарела - 200 г
  • черен пипер
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете двата вина сирене. Поръсете с черен пипер и разбъркайте добре.

Пригответе тестото, като смесите всички съставки за него. След това го омесете и разделете на две части, които се разточват на тънко.

Върху първата разпределете пълнежа и я притиснете с втората. Краищата на тестото се прищипват с пръсти.

Намажете пицата със зехтина и я печете във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: