Плодово-сметанова торта

МаринаМарина
Новак
4415
Плодово-сметанова торта
Снимка: Марина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Имаме си най-любима торта и за нищо на света не я даваме - но може да ви споделим рецептата"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 400 мл течна, сладкарска
  • маскарпоне - 400 г
  • За украсата
  • плодове - киви, ягоди, портокали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и след това се изсипва сухата смес при яйчената, т.е. пресятото брашно с бакпулвера и ванилията се изсипват в яйчената смес.

Сместа се изсипва във форма за печене за торта с диаметър 25 см и се пече за 40 минути на 180 градуса.

След като се опече, блатът се разрязва на три равни части. Всеки блат се маже с крема от разбитата сметана, забъркан със сиренето маскарпоне.

Накрая тортата се украсява със сезонни плодове, както пожелаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Много вкусно изглежда, Благодаря за рецептата
28.02.2016 18:58
1
Efrosia
Efrosia
Разкошно изглежда. Поздрави за рецептата :)
05.12.2015 18:56
1
1
Покажи всички подкоментари