Шоколадова детска торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шоколадова детска торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Нали знаете, че не само децата обожават шоколадови торти? Майките също"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • масло - 100 г
  • кафява захар - 250 г
  • олио - 50 мл
  • какао - 25 г на прах
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 80 мл
  • сметана - 100 мл течна
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • за крема
  • сметана - 300 г
  • сладко от ягоди - 150 г или череши
  • за глазурата
  • какао - 25 г на прах
  • пудра захар - 300 г
  • масло - 50 г
  • сметана - 50 мл течна
  • за украса
  • шоколадови бонбони - 16 бр. или плодове от сладкото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се блатовете, като маслото се разтопява на слаб огън и се добавя захарта, олиото, какаото и ванилията. Разбърква се до еднородна смес и се добавят яйцата, млякото и сметаната. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчената смес.

Излива се в тава, постлана с хартия за печене, покрива се с фолио и се пече 30 минути на 180 градуса. Фолиото се маха и тестото се пече още 20 минути. Вади се и се оставя да се охлади напълно.

Приготвя се крем, като сметаната се разбива и внимателно се добавя по малко от сладкото.

Приготвя се глазурата, като какаото и пудрата захар се смесват. Маслото се разтопява, добавят се сметаната и какаото с пудрата захар и всичко се разбърква добре.

Изпеченото тесто се разрязва на две, така че да се получат два блата. Единият се намазва обилно със сметановия крем и се похлупва с другия, като леко се притиска.

Горният блат се намазва с глазурата и се оставя да потече по стените на тортата. Оставя се в хладилника за 4-5 часа и се сервира, като се украсява с шоколадови бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: