Ореховки с 1 яйце

ралицаралица
Новак
1979
Ореховки с 1 яйце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30 бр.
"В задачата се пита колко ореховки може да направите с едно яйце"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • пудра захар - 120 г
  • орехи - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • брашно - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да се размекне на стайна температура. В купа сложете маслото и захарта и разбийте с миксер до побеляване. Добавете ванилията.

Орехите ги начукайте или в хаванче, или в чопъра. Добавете ги към маслото заедно с яйцето и брашното.

Омесете меко тесто. Сложете го във фолио за свежо съхранение и оформете на руло. Приберете в хладилника за минимум час и половина, а още по-добре е даже накрая и за кратко да го оставите във фризера. След това се нарязва доста по-лесно, без да се чупи.

След като тестото се е стегнало, махнете фолиото и нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

Подредете върху хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много обичам ореховки и тази рецепта ми допадна!
18.04.2016 21:14