Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашна туршия от кисело зеле

Домашна туршия от кисело зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна туршия от кисело зеле1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Някои сравняват приготвянето на домашна туршия с кисело зеле с изкуство, докато за нас си е истинско чудо, на което се наслаждаваме всяка година!"

Необходими Продукти

  • зеле - 40 - 50 глави
  • сол - 1 ½ кг
  • царевица - 2 шепи, сухи ронени зърна
  • лозови пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелките от увехналите листа и цепваме кочана им на кръст.

Поставяме зелето в кацата, посоляваме го и хвърляме отгоре царевицата.

Заливаме с вода и претакаме през 3-4 дни.

Тази процедура продължава 3 седмици.

Накрая затискаме с венец от лозови пръчки и тежест.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иванова
Иванова
Още днес ще накисна зелето, Благодаря за рецептата!
17.12.2015 16:53