Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашна шарена туршия

Домашна шарена туршия

Домашна шарена туршия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
16/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Царска туршия за зимата, един от най-обичаните гости на трапезата!"

Необходими Продукти

  • камби - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • зеле - 1 кг цветно
  • целина
  • чушки - 12 бр. криви
  • марината
  • оцет - 600 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 к. ч.
  • черен пипер - 1 пакет зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • аспирин - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се почистват от семената и нарязват на парченца, морковите на колелца, целината се нарязва на ситно. В тенджера се сипват продуктите за марината и оставяме на котлона да заври.

На два-три пъти се пускат за 2-3 минути във врящата марината нарязаните зеленчуци и се изваждат с решетъчна лъжица.

Снема се от котлона и се разбърква марината с 3 аспирина, докато се разтворят. Пълним сухи буркани със зеленчуците, заливаме с марината до ръба на бурканите.

Затваря се с капачка и обръщам надолу. Оставят се така докато се охладят. Вакумират се и не се стерилизират! Нареждаме на тъмно и хладно за зимата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: