Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско с китайско зеле

Пържено свинско с китайско зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържено свинско с китайско зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Нима само смелчаците са готови на експерименти в кухнята?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 125 г
  • китайско зеле - 3 - 4 листа
  • зелен чесън - 5 - 6 стръка
  • соев сос - 1 с.л.
  • вино - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сусамова олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ивички с дължина около 5 см., а зелето и чесъна - на малки парчета.

Нагорещяваме тигана и в него сипваме олиото, като изчакваме да запуши.

Изпържваме с бъркане за кратко месото, прибавяме соевия сос, виното и солта.

След това прибавяме зелето и чесъна, разбъркваме и поръсваме със сусамово олио за аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: