Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пияни фусили с печурки и праз

Пияни фусили с печурки и праз

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Пияни фусили с печурки и праз
Снимка: Кристина Черникова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Опияняващ аромат и вкус, които ще ви пленят"

Необходими Продукти

  • фусили - 1/2 пакет
  • печурки - 2 шепи, кралски
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • праз - 2 стръка
  • горчица - 1/2 бурканче с мед
  • брашно - 1 супена лъжица /по желание/
  • зехтин
  • сол
  • копър
  • босилек
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват в посолена вода.

Междувременно на другия котлон загрейте зехтин в дълбок тиган и задушете скълцания праз. Когато той омекне, прибавете нарязаните гъби. Поръсете с подправките, разбъркайте и оставете гъбите да покъкрят 5-7 минути на слаб огън.

През това време смесете виното с горчицата и получената субстанция налейте при гъбите. Добавете и брашното, за да се посгъсти сосът.

Бъркайте бавно и продължително, за да не останат бучици. Изключете котлона и вложете сварените и изцедени макарони. Разбъркайте всичко много добре и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: