Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Леща с праз и печурки в гювеч

Леща с праз и печурки в гювеч

Леща с праз и печурки в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна леща с праз и гъбки"

Необходими Продукти

  • гъби - 6 броя
  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1/2 стрък
  • моркови - 1 брой
  • патешка мас - 3 с.л.
  • картофи - 1 брой
  • червен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лещата.

Разтопете маста в тенджера под налягане. Запържете наситнените праз, морков и лук.

Прибавете нарязаните гъби и кубчетата картофи. След няколко минути задушаване добавете лещата.

Гответе 1-2 минути и прибавете доматеното пюре. Сипете вода, овкусете с подправките и разбъркайте.

Когато течността заври, затворете с капака. Варете 15 минути, изключете котлона и щом излезе парата, отворете.

Прехвърлете лещата в гювеч. Поставете го в студена фурна и включете на 250 градуса за 10 минути.

Намалете градусите на 200 и печете още 30 минути.

Лещата с праз и печурки в гювеч е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: