Пияни понички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пияни понички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Буквално сме опиянени от вкуса на тези пияни понички"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л. с връх
  • зехтин - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • узо - 2 - 3 с.л.
  • водка - 2 с.л.
  • портокалова кора - от 1 бр. плод
  • сол - 2 щипки
  • бакпулвер - 8 г
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и солта на пухкав крем. Постепенно добавяйте зехтина, алкохола, портокаловата кора настъргана на фино ренде (само оранжевата част) и пресятото с бакпулвера брашно.

Разбъркайте с лъжица до получаване на меко тесто. Ако е прекалено рядко, добавете много мъничко брашно.

С намазнени ръце взимайте от тестото количество колкото топче за голф и продупчвайте в средата с палеца, за да се получи малко геврече.

Поставяйте в нагорещеното на умерен огън олио и пържете до златисто от двете страни.

Готовите понички отцеждайте върху кухненска хартия и щом се поохладят, поръсете с пудра захар.

Поднесете със сладко по избор или мед.

Много ароматни понички за вкусно начало на деня!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: