Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и солта на пухкав крем. Постепенно добавяйте зехтина, алкохола, портокаловата кора настъргана на фино ренде (само оранжевата част) и пресятото с бакпулвера брашно.
Разбъркайте с лъжица до получаване на меко тесто. Ако е прекалено рядко, добавете много мъничко брашно.
С намазнени ръце взимайте от тестото количество колкото топче за голф и продупчвайте в средата с палеца, за да се получи малко геврече.
Поставяйте в нагорещеното на умерен огън олио и пържете до златисто от двете страни.
Готовите понички отцеждайте върху кухненска хартия и щом се поохладят, поръсете с пудра захар.
Поднесете със сладко по избор или мед.
Много ароматни понички за вкусно начало на деня!
Добър апетит!