Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Тортиля с праз и печурки

Тортиля с праз и печурки

Тортиля с праз и печурки
Снимка: Наталия Чирилкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една тортиля по нашенски, която по традиция трябва да поднесем и с нашенско си червено вино"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • печурки - 100 - 150 г
  • чушки - 1/2
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на много дребни кубчета. Олиото се загрява в голям дълбок тиган, изсипват се картофите и се пържат 5-8 минути, като се разбъркват периодично.

Празът се реже на шайби, гъбите и чушката - на ленти, и се добавят при запържените картофи. Пърженето продължава още 5-6 минути.

Яйцата се разбиват с 2-3 с.л вода и към тях се прибавя настърганият кашкавал.

Посолява се и се разбърква, докато се смесят добре. Изсипва се върху зеленчуците в тигана и се пържи, без да се разбърква 5-6 минути на тих огън.

Накрая ястието се запича във фурната. Готовата тортиля се обръща върху чиния, нарязва се на триъгълни парчета и се сервира.

П.С: На снимката тортилята е без гъби

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: