Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Домашни кашкавалки с масло

Домашни кашкавалки с масло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни кашкавалки с масло1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • масло - 120 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавала, отделяме малко и прибавяме към него маслото, яйцата и брашното.

Омесваме тесто, което разстиламе в намазана с мазнина тавичка.

Дебелината на тестото трябва да е 0.5 см.

Отгоре посипваме от заделения кашкавал и поръсваме с червен пипер.

Печем в умерена фурна до зачервяване.

Като се опече, нарязваме на квадрати или ромбове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В тази рецепта няма ли някакви набухватели, сода или мая?
25.05.2016 23:40
2