Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Моите домашни кашкавалки

Моите домашни кашкавалки

ДианаДиана
Новак
161652688
Моите домашни кашкавалки
Снимка: Диана
1 / 2
28/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"За по-малко от час може да направите за всички вкъщи тези пухкави кашкавалки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г натрошено
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио - 1/2 ч.ч. маргарин
  • брашно - около 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се първо яйцата, добавят се киселото мляко, содата, натрошеното сирене, олиото/маргарина и накрая брашното.

Замесва се много меко тесто. Правят се топчета, големи колкото топка, за тенис. Нареждат се в тавичка, покрита предварително с хартия за печене.

Леко се притискат с ръка.

Накрая се поръсват отгоре с настърган кашкавал.

Пекат се в умерена фурна за около 35 минути на 180 °C.

Поднасят се моите домашни кашкавалки топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: