Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля и маята се разтваря в него, заедно с подправките. Брашното се пресява в дълбок съд и се прави кладенче. Вътре се наливат маята и разтопеното масло.
Всички съставки се объркват и се замесва тесто. То се оставя да втаса за един час, след което се размесва още веднъж и се разстила на тънки листа, които се режат на правоъгълници.
Всеки от тях се пълни с плънка от разбитoто яйце и натрошеното сирене, след което се завива на руло.
Рулото пък се свива като охлювче. Всички охлювчета се нареждат в намазнена и набрашнен тава и се пекат на 180 градуса.
Малко преди да бъдат окончателно извадени от фурната, се поръсват с настърган кашкавал и се връщат в печката, да се дозапекат.