Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с шаран и орехи

Рибник с шаран и орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Рибник с шаран и орехи1 / 2
15/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Любим вкус, който има място и на делничната, и на празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр., около 1.5 кг
  • лук - 500 г
  • орехи - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана и махаме гръбната му кост.

Нарязваме на дребно лука и го запържваме в олио и масло.

Като омекне, прибавяме начуканите орехови ядки, посоляваме и пълним шарана.

Ако остане от плънката, подреждаме я около рибата в тавичката.

Печем в намазана с олио тавичка до готовност – 20 минути на кг. риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: