Начин на приготвяне
В загрята мазнина се запържва нарязаният лук и настърганите чушка и домат. Когато зеленчуците омекнат, се свалят от огъня и се добавят нарязаните орехови ядки и подправки.
Разбърква се и с тази смес се пълни почистената и посолена отвън и отвътре риба. Зашива се, за да не изпадне плънката.
Маята се разтваря в малко вода заедно със захарта, солта и 2 лъжици брашно. Оставя се на топло. В брашното се прави кладенче и в него се сипва втасалата мая, малко сол и хладка вода. Омесва се меко тесто и се разделя на две части, които се разточват колкото е диаметърът на тавата.
В намазана с мазнина тава се слага половината тесто, намазва се с мазнина и се слага рибата и ако има - останала плънка. Покрива се с другата част от тестото и краищата се притискат. Пече се в умерена фурна.