Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филетиран пържен толстолоб

Филетиран пържен толстолоб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Филетиран пържен толстолоб
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вие си запишете всички съставки на рецептата, а ние ще отидем за още бира!"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 бр.
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата от главата, опашката, перките и люспите.

Внимателно отделяме филетата, като започнем от външната част на рибата да отделяме гръбнака.

Нарязваме филетата на средно големи парчета.

В чиния разбъркваме царевичното брашно със солта и потапяме рибата в него.

Леко я изтупваме от излишното брашно и я пържим в сгорещено олио от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Толстолоба е много вкусна риба.
10.12.2015 16:55