Начин на приготвяне
За тестото:
Кипваме в тенджера водата с маслото, захарта и солта.
Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лопатка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
Сваляме тенджерата от огъня и като поизстине, слагаме едно по едно яйцата, като след всяко бъркаме, докато се поеме от тестото.
От него изпичаме 4 еднакви блата с диаметър 26 см.
Печем ги в предварително загрята фурна при 220 градуса около 10 минути.
За пълнежа:
Обелваме прасковите и ги нарязваме на резенчета, 1/3 от къпините пюрираме и прекарваме през цедка, за да отстраним семчиците.
В купа разбиваме сметаната, прибавяме 4 с.л. от пудрата захар и къпиновото пюре.
Редим блатовете един върху друг, като трите блата покриваме с по ¼ от плодовете и 1/3 от сметаната.
Отгоре притискаме с четвъртия блат и украсяваме с останалите плодове и пудрата захар.