Еклерова пита с плодове

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Еклерова пита с плодове1 / 2
15/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Това не е просто торта, това е сбъднатата мечта на всички, които обожават сладкиши и пастички"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 150 г
  • вода - 250 мл
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • мазнина
  • брашно - за съда за печене
  • За пълнежа
  • праскови - 5 бр.
  • къпини - 500 г.
  • сметана - 500 г сладкарска
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Кипваме в тенджера водата с маслото, захарта и солта.

Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лопатка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.

Сваляме тенджерата от огъня и като поизстине, слагаме едно по едно яйцата, като след всяко бъркаме, докато се поеме от тестото.

От него изпичаме 4 еднакви блата с диаметър 26 см.

Печем ги в предварително загрята фурна при 220 градуса около 10 минути.

За пълнежа:

Обелваме прасковите и ги нарязваме на резенчета, 1/3 от къпините пюрираме и прекарваме през цедка, за да отстраним семчиците.

В купа разбиваме сметаната, прибавяме 4 с.л. от пудрата захар и къпиновото пюре.

Редим блатовете един върху друг, като трите блата покриваме с по ¼ от плодовете и 1/3 от сметаната.

Отгоре притискаме с четвъртия блат и украсяваме с останалите плодове и пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: