Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Домашна торта с бишкоти и орехи

Домашна торта с бишкоти и орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна торта с бишкоти и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 голям пакет
  • масло - 200 г
  • орехи - 2 ч.ч., смлени
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кафе - 3 с.л.
  • вода - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото и попарваме в него начупените орехови ядки.

В купа разбиваме размекнатото масло със захарта, прибавяме едно по едно яйцата, а после и изстиналите орехи.

Сваряваме кафето с водата, прецеждаме и оставяме да изстине.

Топим бишкотите в кафето и редим в тортена форма със свалящо се дъно, като между тях слагаме от крема.

Оставяме на хладно да стегне преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Орехите ми бяха наполовина, но пак стана. Добавих една ванилия и 2-3 с.л. извара. Това доста подобри вкуса на крема.
Отгоре поръсих с фино смляно кафе.
16.01.2022 17:39