Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Медена домашна торта с орехи

Медена домашна торта с орехи

Медена домашна торта с орехи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 9
08/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Грехота е да приготвите толкова вкусна медена торта и да изядете само едно парче от нея, нали знаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • мед - 4 с.л.
  • олио - 80 мл
  • брашно - 550 г
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • крем
  • заквасена сметана - 200 г
  • кондензирано мляко - 150 г
  • сладкарска сметана - 100 мл Хопла
  • крема сирене - 60 г
  • пудра захар - 3 с.л. с връх
  • орехи - 1 шепа смлени
  • бисквити с какао - 2 бр. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се течен мед, олио и сода за хляб. Разбърква се с миксер да се разтопи захарта и сипваме брашното. Разбърква се с лъжица на топка тесто, накрая се замесва на средно меко тесто, леко лепнещо.

Взема се хартия за печене и с молив се очертават кръгове 20 см. Разделя се тестото на 5 или 6 части и се разточва върху хартията, като поръсвате с брашно точилката и ръцете си.

Фурната е загрята на 200 градуса. Върху решетката от печката се поставя хартията с оформените 4 блата. Печем в загрята фурна 200 градуса около 4-5 минути до леко порозовяване. Не го припичайте, става твърдо. Изважда се и печем останалите блатове.

Приготвя се кремът, като се разбива с миксер заквасена сметана с кондензирано подсладено мляко.

Отделно се разбива течната сметана до меки връхчета. Смесва се сметаната с първия крем, добавя се крема сирене и пудра и разбъркваме на еднороден крем.

В голяма чиния намазваме дъното с 1 пълна с.л. крем, върху него поставяме първия блат. Леко се намазва с четка потопена в прясно мляко. Намажете с не повече от две четки, да не стане блатът на каша, защото е като бисквита.

Отгоре намазваме с крем, поставя се втори блат, крем и така, докато свършат блатовете. Измазва се отгоре и встрани и оставяме в хладилник.

Смилат се ореховите ядки, какаовите бисквити се натрошават. Посипваме тортата встрани с бисквити, а отгоре с орехи. Оставя се за една нощ в хладилник да омекне.

На другия ден готовата медена торта се нарязва и сервира.

Уникален вкус:)))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Стойчева
Ваня Стойчева
Много вкусна! Сложих описаното количество крем, но моята стана суха.
14.09.2018 20:55