Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се течен мед, олио и сода за хляб. Разбърква се с миксер да се разтопи захарта и сипваме брашното. Разбърква се с лъжица на топка тесто, накрая се замесва на средно меко тесто, леко лепнещо.
Взема се хартия за печене и с молив се очертават кръгове 20 см. Разделя се тестото на 5 или 6 части и се разточва върху хартията, като поръсвате с брашно точилката и ръцете си.
Фурната е загрята на 200 градуса. Върху решетката от печката се поставя хартията с оформените 4 блата. Печем в загрята фурна 200 градуса около 4-5 минути до леко порозовяване. Не го припичайте, става твърдо. Изважда се и печем останалите блатове.
Приготвя се кремът, като се разбива с миксер заквасена сметана с кондензирано подсладено мляко.
Отделно се разбива течната сметана до меки връхчета. Смесва се сметаната с първия крем, добавя се крема сирене и пудра и разбъркваме на еднороден крем.
В голяма чиния намазваме дъното с 1 пълна с.л. крем, върху него поставяме първия блат. Леко се намазва с четка потопена в прясно мляко. Намажете с не повече от две четки, да не стане блатът на каша, защото е като бисквита.
Отгоре намазваме с крем, поставя се втори блат, крем и така, докато свършат блатовете. Измазва се отгоре и встрани и оставяме в хладилник.
Смилат се ореховите ядки, какаовите бисквити се натрошават. Посипваме тортата встрани с бисквити, а отгоре с орехи. Оставя се за една нощ в хладилник да омекне.
На другия ден готовата медена торта се нарязва и сервира.
Уникален вкус:)))
Коментари