Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг и добавяме глюкозата и нишестето. Разбиваме още малко и изсипваме орехите в сместа.
Разбъркваме с лъжица и от тази смес изпичаме 3 кръгли блата, като за печенето използваме хартия за печене, намазана с мазнина, а времето за печене на всеки блат е 25 минути на 170 градуса.
Оставяме блатовете за тортата напълно да се охладят.
За крема разбиваме жълтъците на пухкав крем, добавяме глюкозата и разбъркваме хубаво. Кипваме млякото на котлона, добавяме ванилията и разбитите жълтъци.
Бъркаме постоянно/на котлона/ до получаване на гъст крем. Оставяме го да се охлади малко и начупваме вътре белия шоколад и разбъркваме. След като кремът изстине напълно, добавяме мекото масло и разбиваме за няколко минути до пухкава текстура.
Поставяме един блат в тортена подложка и го намазваме с крем. Редуваме така и следващите два блата. Отгоре намазваме тортата с крем, поръсваме с орехи и настъргваме двата вида шоколад.
Прибираме ореховата торта за една нощ в хладилника да се стегне.