Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, обелваме ги и като изстинат ги настъргваме на ситно ренде.
Изсипваме настърганите картофи в купа и към тях прибавяме брашното, маслото, пудрата захар, бакпулвера и яйцето и замесваме тесто.
Разточваме тестото върху намазнена повърхност на кора с дебелина 5 мм.
Нарязваме кората на квадрати със страна 6-7 см.
За ореховата плънка:
Натрошаваме на ситно ореховите ядки и ги разбъркваме с 2 с.л. масло, 2 с.л. прясно мляко и захарта.
За плънката с мармалад:
В купа разбиваме мармалада с 1 с.л. масло и 2 с.л. прясно мляко.
В средата на всеки квадрат слагаме плънка по избор, завиваме по диагонал и оформяйки кифлички.
Нареждаме ги в тавичка върху хартия за печене, намазваме ги с яйце и поръсваме с едрата захар или ситно смлените орехи.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.