Картофена запеканка с кайма

ЙорданЙордан
Новак
2
5
3
14/12/2015
"Ако си мислите, че може да изядете само едно парче и да станете от масата, ще ви кажем, че сериозно сте подценили колко вкусен е този пай "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 173
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, намачкват се с пармезана, бакпулвера и се слага брашно, докато стане тесто 300- 400 г. Може и с по-малко брашно, но ще е по-лепкаво тестото.

Отделно се запържва каймата, прибавят се нарязани гъби и като се запържи, се слагат 3 с.л. доматено пюре. Прибавя се чубрица, черен пипер и сол на вкус.

След това се намазнява тава, слага се на дъното половината от тестото и се разстила, слагаме сместа с каймата, като разстиламе навсякъде и след това запечатваме с останалото тесто.

Печем на 200-220 градуса, докато се зачерви.

Прибор за спираловидно рязане на картофи-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Прибор за спираловидно рязане на картофи
6.60 лв.
5.08 лв.
Виж ››

Лесно е да приготвяте перфектните картофени спирали, които децата обожават, с този функционален уред

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар