Новогодишна торта

Новогодишна торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета
"Нова година - нов късмет и най-вкусната торта на света"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 готови блата
  • прясно мляко - 400 мл
  • нишесте - 1 пакет крем ванилия
  • пудра захар - 1 с.л.
  • течна сметана - 100 мл
  • заквасена сметана - 100 г.
  • шоколад - 100 г разтопен
  • масло - 20 г краве
  • компот от ягоди - сок, за сиропиране
  • боровинки - сухи червени
  • захарни пръчици - + захарни звездички
  • сладкарска боя - зелена
  • бонбони - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тортата ще ви е нужна и 1 фунийка от сладолед за основа на елхата.

Първо се приготвя кремът. В купа с прясното мляко сипваме крем ванилията и с миксер се разбива. Отделно се разбива течната сметана с 1 с.л. пудра захар. Добавяме заквасената сметана, разбъркваме и отделяме 1/3 от сместа за украса и за оцветяване в зелен цвят.

Останалата смес от сметаните се сипва при крем ванилията и се разбърква.

В чиния сложете първия блат. С четка се сиропира с компота от ягоди. Намазваме с част от крема, поставя се втори блат, сиропираме и намазваме с крем, а отгоре поставяме сухи червени боровинки. Накрая полагаме третия сиропиран блат. Цялата торта се измазва с крема.

С пош и накрайник за розички се украсява отгоре, а 2 с.л. сметана се оцветяват в зелено и се оформя фунийката от сладолед като елхичка със зелени клонки. Поставя се в средата на тортата и се посипва с захарни пръчици и звездички.

Разтопява се малко шоколад с 1 с.л. масло на водна баня и сипваме във фуния от хартия за печене. Рисуваме клонки като сурвачки - за здраве. Оставя се в хладилник да стегне, нарязваме и сервираме.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: