Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа, смесете със захарта, джинджифила, портокаловата кора (само оранжевата част) и канелата. Към тях сложете на парченца маслото. Втрийте с пръсти до получаване на трохи.
Сложете меда и белтъците (заделете малко от единия белтък за украса в комбинация с пудра захар).
Замесете гладко тесто. Ако ви лепне си добавете още брашно, а ако е много твърдо може да добавите капки портокалов сок.
Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник да стегне дотолкова, че да ви е лесно да разточите.
Разточете на тънка около 3 мм. кора и изрежете бисквитки с кръгла форма. Ако имате печати снежинки би било улеснение да ги ползвате, защото така по-прецизно бихте изрисували украсата върху тях.
Подреждайте сладките в тавичка покрита с хартия за печене на разстояние една от друга. Печете на 3-4 пъти в загрята на 180-190 градуса фурна за 7 минути всяка тава или докато бисквитите се зачервят по ръбчетата.
Когато ги извадите са доста мекички, затова внимателно ги отстранявайте, ако ще ползвате същата хартия за следващата доза.
След като изстинат можете да развихрите въображението си и да нарисувате красиви снежинки със смес от заделения мъничко белтък и пудра захар - толкова, че да стане средно-гъста бяла смес. Част от нея по желание оцветете в синьо и така снежните бисквитки ще станат още по-красиви.
Джинджифил, портокал и канела... Това е уханието на Коледа.
Весели празници!