Начин на приготвяне
Яйцата със захарта се разбиват до побеляване, добавя се ванилената захар и брашното и хубаво се разбърква. Сипете сместа в застлана с хартия за печене тава и печете на 180 градуса около 15-20 минути - блатът трябва да остане бял. Готовият блат се вади и се завива на руло, като си помагате с влажна кърпа. Оставя се да изстине напълно.
Маслото, пудрата захар и мляко разбийте на гладък крем.
Смесете всички продукти за пълнежа и прибавете 1/2 от белия крем. Обърква се и се оформя на руло с дължината на блата, което се завива в домакинско фолио. Престоява в хладилника за 20-30 минути.
Изстиналият блат се маже с масления крем, в средата се слага бисквитеното руло и внимателно се завива на стегнато руло.
Шоколадът се разтопява с млякото и маслото, леко се охлажда и с шоколадовия крем се маже цялото руло. Овалва се в кокосови стърготини и пак се завива с фолио. Сложете така приготвеното руло за 1 нощ в хладилника или най-малко за няколко часа.
Сладкото руло се реже на парчета около 7-8 см, след което се разрязва по диагонал. Пънчетата се подреждат в подходяща чиния.
Тази рецептата е вдъхновена от френския десерт Коледно пънче - това е моето предложение.
Коледните пънчета са готови.
Разгледайте и другите ни предложения за ефектни коледни сладки и линцери.
Коментари