Начин на приготвяне
Разбийте седемте белтъка и захарта на твърд сняг, след това добавете жълтъците, след това леко разбъркайте смлените орехи, брашното и настъргания шоколад. Печете шоколадовия блат в голяма тава, застлана с хартия за печене, на 180 °C за около 15 минути.
Когато кората е готова, още гореща я завийте във влажна кърпа, като махнете хартията. Оставете да изстине.
Карамелизирайте захарта в тиган и добавите орехите. Разбъркайте, докато се комбинира с карамелизираната захар. След това се разстила върху хартия за печене и се оставя да изстине. Когато изстине, се натрошава, но не прекалено ситно.
Разбийте продуктите за крема на водна баня - добавете яйцата със захарта, когато сместа се сгъсти малко, охладете я и добавете маргарина.
Отделете една трета от приготвената плънка. Напълнете рулото с шоколадовия крем и го навийте отново.
Нарежете шоколадовото руло косо (една трета от рулото) и го поставете отстрани, за да получите формата на пънче.
Смесете 100 г разтопен шоколад в останалата част от пълнежа, след което намажете цялото коледно пънче и направете шарките с вилица, така че да изглежда като кора от дърво.
Шоколадово Коледно Пънче е готово!