Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладки Рула»Шоколадово Пънче за Коледа

Шоколадово Пънче за Коледа

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
37419734
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Шоколадово Пънче за Коледа
Снимка: Korisnik#273643
1 / 4
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"За сладки моменти по празниците със семейството - перфектното коледно пънче!"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • смлени орехи - 120 г
  • брашно - 1 с.л.
  • шоколад - 100 г настърган
  • За пълнежа
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • маргарин - 250 г
  • шоколад - 100 г
  • орехи - 150 г
  • захар - 150 г за крокана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте седемте белтъка и захарта на твърд сняг, след това добавете жълтъците, след това леко разбъркайте смлените орехи, брашното и настъргания шоколад. Печете шоколадовия блат в голяма тава, застлана с хартия за печене, на 180 °C за около 15 минути.

Когато кората е готова, още гореща я завийте във влажна кърпа, като махнете хартията. Оставете да изстине.

Карамелизирайте захарта в тиган и добавите орехите. Разбъркайте, докато се комбинира с карамелизираната захар. След това се разстила върху хартия за печене и се оставя да изстине. Когато изстине, се натрошава, но не прекалено ситно.

Разбийте продуктите за крема на водна баня - добавете яйцата със захарта, когато сместа се сгъсти малко, охладете я и добавете маргарина.

Отделете една трета от приготвената плънка. Напълнете рулото с шоколадовия крем и го навийте отново.

Нарежете шоколадовото руло косо (една трета от рулото) и го поставете отстрани, за да получите формата на пънче.

Смесете 100 г разтопен шоколад в останалата част от пълнежа, след което намажете цялото коледно пънче и направете шарките с вилица, така че да изглежда като кора от дърво.

Шоколадово Коледно Пънче е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: