Линцерови сладки

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Линцерови сладки1 / 3
18/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20 бр.
"Който е казал, че линцерови сладки се хапват само в студените месеци, много се е объркал - вкусни и пожелателни са през цялата година"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г краве
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 3 - 4 жълтъка (според големината)
  • за слепване
  • мармалад - по - кисел (най - добре червен)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и пудрата захар, направете кладенче и сложете жълтъците. Нарежете маслото на филийки и го сложете около жълтъците. Омесете гладко тесто.

Ако е ронливо, добавете жълтък, а при обратната ситуация добавете брашно. Увийте го във свежо фолио и го оставете в хладилника за поне 2 часа.

След като го извадите от хладилника, го оставете на стайна температура около 10-15 минути, разточете кора и изрежете с формички.

Бисквитките се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 10-12 минути или до леко порозовяване.

Изпечените и изстиналите сладки слепете с мармалад и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: