Линцерови сладки с бадеми

Линцерови сладки с бадеми
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
50-60
"Казват, че колкото повече стоят, толкова по-вкусни ставали. Може и да е така, при нас никога не са се задържали"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч
  • пудра захар - 1 ч.ч
  • бадеми - 2/3 ч.ч. фино смлени сурови
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г меко краве
  • канела - 1 ч.л
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сладко от сини сливи - 1/2 бурканче, за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки ги смесвам - брашното, смлените бадеми, бакпулвера и канелата.

Разбивам маслото със захарта, яйцето и ванилията до побеляване. Смесват се двете смеси и започвам да меся до получаване на меко тесто.

Прибирам тестото в хладилник за около 20 минути - да се стегне. След като е охладено, взимам една част от него и разточвам кора, която е около 5 мм дебела.

Сладките изрязвам с формички, пекат се върху хартия за печене на 180 градуса. След като изстинат, се слепват със сладко от сини сливи. Поръсват се със пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: