Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Капрезе с червено цвекло и босилекова моцарела

Капрезе с червено цвекло и босилекова моцарела

Капрезе с червено цвекло и босилекова моцарела
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Може би досега сте хапвали класическата салата Капрезе - с домати, но опитайте и този вариант с цвекло - още по-витаминозна, а за някои хора ще се окаже дори и по-вкусна"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • моцарела - 120 г с босилек
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • орехови ядки - 4 - 5 бр. печени
  • сол
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • босилек - 2 - 3 бр. листенца пресен
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете цвеклото. Сложете го в тенджера под налягане и го сварете. Готовото цвекло охладете и нарежете на филийки.

Нарежете моцарелата на кръгчета.

Сглобете салатата, като редувате парченце цвекло с парченце моцарела. Поръсете със счукан чесън.

Добавете сол на вкус, оцет и зехтин.

Гарнирайте салатата Капрезе с печени орехови ядки, парченца червена чушка и листенца босилек.

Поднесете охладено!

Капрезето с червено цвекло и босилекова моцарела е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Полезно и с приятен вкус!
19.12.2015 11:23