Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата. Оставете сиропът да се охлади.
В купа смесваме всички продукти за плънката - канела, грис, орехи, захар. Разстиламе корите. Първата кора се намазва с разтопено масло и се поръсва добре с плънката, отгоре се разстила пласт кадаиф (около 1 шепа на руло). Хващаме две кори и навиваме на руло. Готовото руло се поставя върху нов лист, който е добре намазан с масло и отново се навива.
Така се процедира и с другите кори. Накрая се получават 5 рула, които се нареждат в добре намаслена тава, след което се нарязват на парченца. Отгоре по разрезите се полива с малко олио.
Печем баклавичката в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути до златист цвят. Изважда се и се залива с вече охладения сироп. След 2 часа е готова, но най-вкусна ще е на следващия ден!