Начин на приготвяне
Бланшираме за кратко дробчетата във вряща подсолена вода. Запазваме част от водата.
Накисваме филията хляб в прясното мляко.
Нарязваме лука на дребно.
В тиган нагорещяваме маслото и задушаваме в него лука до омекване.
Прибавяме пилешките дробчета и отново задушаваме под капак за 10 мин.
Добавяме надробената филия хляб, заедно с млякото и готварската сметана. Разбъркваме и оставяме на котлона за 10 мин.
Прибавяме сол, черен и червен пипер, чубрица и уискито. Разбъркваме и изчакваме алкохола да се изпари.
Сваляме от котлона и охлаждаме, пасираме в блендер и ако е много гъсто добавяме от водата, в която се бланширали дробчетата.
Поднасяме с препечена филия.