Домашно тесто за пици и мекици

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
22/12/2015
"Който иска да яде вкусни мекици сутринта, трябва да приготви това тесто още от вечерта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 984
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в дълбока купа. Посоляваме и разбъркваме с маята.

Правим кладенче в средата и в него чукваме едно яйце. Разбиваме содата и киселото мляко и сипваме при брашното.

Прибавяме прясното мляко и 3 с.л. мазнина. Разбъркваме добре и оформяме тесто.

Набрашняваме повърхност върху която ще месим и сипваме тестото. Месим докато престане да лепне по дланта ни.

Така приготвеното тесто слагаме в купата и правим в средата му вдлъбнатина.

Покриваме със стреч фолио и оставяме да втаса на топло място, докато вдлъбнатината се скрие.

Ако няма да приготвяме пици в деня на омесване на тестото, го слагаме в найлонова торбичка добре намазана с мазнина, завързваме и оставяме в хладилника да втасва на студено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Димитрова
Димитрова
30.12.2015 10:19
пробвах рецептата,но нещо е сбъркано... или брашното е много ,или млякото е малко, а и содата не е посочена. Мекичките приличат повече на бухти хахахах! не знам пицата как ще изглежда:)
0
0
Люси
Люси
22.12.2015 15:56
Полезна и универсална рецепта.
0
0