Класически тиквеник

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
697
226
358
2
25/12/2017
"За онези, които обичат да си похапват сладко-сладко - класически тиквеник, топящ се в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265 178
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата217
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргва се тиквата. Върху 2 листа от корите в края се слага от настърганата тиква, ръси се захар и по малко канела.

Навива се и се слага в квадратна тава. Това се повтаря до изчерпване на корите.

Печете тиквеника в предварително загрята фурна.

Изважда се тиквеника и се покрива с хартия и месал да омекне.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Миглена
Миглена
05.03.2019 11:23
Направих го по рецентата и на мен ми хареса и олио си сложих, и орехи, тиква, канела и захар. Вкичкитеее искаха пак и пак. Определено ще повторя. Благодаря
1
0
Христо Илиев
Христо Илиев
24.12.2018 22:34
Как може такова нещо бе забраванковци ,защо изобщо публикувате той и майсторлъка ви е толкоз !
3
0
Кристина Бонева
Ех монго лесен този тиквеник и половината продукти ги няма
10
0