Начин на приготвяне
В съд с вода сваряваме картофите. Отделяме 1 ч.ч. от водата.
Три броя от тях обелваме и нарязваме на кубчета.
Останалите картофи обелваме и пасираме, като към тях прибавяме предварително разтопеното горещо масло и водата, в която са врели картофите.
Отделно сваряваме морковите, които също нарязваме на кубчета.
В дълбок съд разбъркваме картофите, морковите и граха.
Към тях добавяме предварително сварените и нарязани на кубчета яйца и кисели краставички и нарязаните рулца от раци.
Овкусяваме със солта и черния пипер.
В съда, в който ще сервираме салатата, нареждаме нарязаната на дребни парчета маринована риба.
Отгоре изсипваме сместа от останалите продукти.
Накрая прибавяме картофеното пюре, което разпределяме равномерно върху салатата.
Украсяваме с маслините.