Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пипала от октопод с чесън в зехтин

Пипала от октопод с чесън в зехтин

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пипала от октопод с чесън в зехтин3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако сте почитатели на морските дарове, тези пипала от октопод, приготвени с чесън и зехтин, ще ви се усладят"

Необходими Продукти

  • октопод - 6 бр. пипала
  • чесън - 2 малки глави
  • зехтин - 70 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода поставяме измитите пипала от октопод, добавяме 2 коркови тапи, които правят месото по-крехко.

Варим пипалата за около 30 мин. След като се сварят, отцеждаме от водата и махаме корковите тапи.

В тиган върху котлона слагаме зехтина да се сгорещи и слагаме отцедените пипала от октопода.

Прибавяме нарязаните на ивички скилидки чесън и овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме за кратко, до приятен загар.

Пипалата от октопод с чесън в зехтин са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#327538
Потребител#327538
Много лесна рецепта
11.03.2023 10:48