Огретен от гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Огретен от гъби1 / 2
31/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Приготвихме ви една невероятна запеканка с гъби и нежна кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • гъби - 800 гр. пресни
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 - 3
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 100 гр. нискомаслен
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. нискомаслено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и лукът се нарязват надребно, посоляват се и се задушават в сгорещения зехтин. Прибавят се доматите и магданозът, нарязани на ситно. Разбърква се и след около 5 минути сместа се прехвърля в тава.

За сосът зехтина се сгорещява в тиган, прибавя се брашното, разбърква се и постепенно се налива млякото.

Ястието се залива с получения сос и се пече в умерено сгорещена фурна до зачервяване.

Още топъл, огретенът се поръсва с настъргания кашкавал и се сервира.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
520
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
оооо тъкмо се чудех какво да спретна за неядящите месо...това е интересно и различно предложение.
05.05.2016 21:52
Маруся Даскалова
Маруся Даскалова
супер се получи
03.11.2013 20:38
3
Лозка
Лозка
изглежда хубаво, ще го направя още другата седмица
02.11.2013 14:39
4